Simpozionul de Ventilație Mecanică

Manifestare însoţită de o expoziţie medicală specializată

01 - 04 martie 2018

World Trade Center, București

ORGANIZATORI

MESAJ DE BUN VENIT

Dragi colegi,

Ne face o deosebită plăcere să vă urăm „Bun Venit” la cea de-a cincea ediţie a Simpozionului de Ventilaţie Mecanică. Începe să devină tradiție ceea ce a început în 2011 în amfiteatrul și saloanele Clinicii de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Universitar de Urgență Elias și ne bucurăm că această manifestare a beneficiat în anii anteriori de interesul și aprecierea dumneavoastră. 

Sperăm ca și în acest an, cu sprijinul Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă și a unui colectiv didactic de prestigiu din specialitatea ATI din centrele universitare tradiționale, să aducem în cadrul simpozionului temele cele mai interesante și actuale din domeniul ventilației mecanice. 

Simpozionul are și o importantă componentă practică. Participanții vor avea ocazia să aplice în cadrul sesiunilor hands-on noțiunile teoretice însușite în sesiunile plenare și vor putea căpăta deprinderi noi în această arie medicală extrem de tehnologizată.

Explozia informatică este o realitate și acest lucru îl constatăm la fiecare simpozion în parte. Progresele în concepția și realizarea aparaturii de ventilație mecanică depășesc așteptările, astfel încât un medic de terapie intensivă are sarcina să țină pasul cu ceea ce ingineria a dezvoltat atât de generos pentru sănătate.

Împreună vom fi mai buni în meseria noastră și vom putea transmite mai departe ceea ce vom pregăti în aceste zile.

Cu cele mai alese gânduri,

Conf. Dr. Dan CORNECI
Preşedinte Simpozion Ventilaţie Mecanică